19:00

Emmaboda IS

Referat: Ljungby IF - Emmaboda IS

Oavgjort i Ljungby

Vårens sista seriematch spelade vi mot Ljungby och den slutade 2-2. I ösregnet börjar vi matchen bäst med att ta ledningen genom Ida. Ljungby kvitterar efter ett lågt inlägg som styrs i mål och efter det får Ljungby extra energi. Det är nu linjemannen med hjälp av domaren får fram den bästa (värsta?) syn jag har sett på en fotbollsplan. På en frispark utanför straffområdet slår en Ljungbytjej bollen under ribban som Veronika räddar och är på väg att starta spelet med ett utkast. Då skriker linjemannen som står ovanför strafflinjen att bollen är inne varpå domaren ändrar sig och dömer mål! :( Vi spelar av halvleken för att samlas i paus och glömma denna situation och vi ändrar om lite inför andra halvlek. Vi går ut för att så snabbt som möjligt kvittera. Många "lustiga" domslut gör att tjejerna bli frustrerade när de inte vet var som gäller för att få frispark eller där man kunde fått fördel av bollen? Men efter en fin framspelning av Emelie så gör Ebba 2-2. När det återstår 14 min får vi vårt första gula kort på fem år och det innebär att vi får spela med en mindre i tio minuter. Nu visar vi att vi är ett bra lag med kämpavilja och förutom att vi fixar det skapar vi ett flertal målchanser. Härligt kämpat och krigat idag tjejer och ett extra plus till Annie E! Det är bara att ladda om för en bra höst men innan dess har vi har en rolig sommar att se fram emot med att först vara ambassadörslag till Dam EM matchen Norge-Island:) och därefter kommer Eskilscupen. Men först: TREVLIG MIDSOMMAR! :)